Ucraina, după 3 luni de război. „Armata de sperietori” a lui Putin care nu i-a mai speriat pe ucraineni

Astăzi se împlinesc trei luni de la invazia Ucrainei de către Rusia, președintele ucrainean Vladimir Zelenski acuzând aseară Rusia că a provocat cât mai multe victime și cât mai multe distrugeri de infrastructură.

Rusia bombardează intens estul Ucrainei în timp ce forțele terestre încearcă să încercuiască ultimele redute ucrainene din regiunea Lugansk, care este aproape complet cucerită. Una din ținte, orașul Severodonețk, este bombardat de ruși 24 de ore din 24, spun ucrainenii. Lupta pentru Severodonețk amintește de cea pentru Mariupol, orașul-port redus la ruine.

Europa nu a mai cunoscut un aflux atât de rapid de refugiaţi de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Războiul-fulger de 3-4 zile, visat de Moscova, s-a transformat într-o mlaştină în care armata rusă bălteşte deja de 90 zile. Iar aceasta ar putea fi singura veste bună care răzbate din acest conflict.

Serviciile de informaţii militare britanice susţin că, după doar 3 luni de război, pierderile Rusiei sunt similare cu cele suferite de URSS în Afganistan. În aprilie, Moscova a admis doar că a suferit pierderi semnificative în Ucraina, fără a da cifre exacte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata