Ucraina intenționează să-l dea în căutare internațională pe propagandistul de la Kremlin, Vladimir Soloviov

La inițiativa Biroului de Stat de Investigații, propagandistul de la Kremlin Vladimir Solovyov va fi trecut pe lista internațională de căutare. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Biroului de Stat de Investigații, scrie UNN.

 

„Investigatorii Biroului de Investigații de Stat au strâns pachetul de documente necesar pentru a-l plasa pe Vladimir Solovyov pe lista internațională de căutări, care va fi trimis în curând colegilor străini”, se arată în raport.

 

Biroul de Investigații de Stat a raportat că, pe 14 martie, Judecătoria Lychakovsky din Lviv a admis petiția anchetatorului pentru cazuri deosebit de importante ale Departamentului Principal de Investigații al Biroului de Investigații de Stat și a ales o măsură preventivă – detenția, pentru prezentatorul TV rus, propagandist, membru al partidului politic de guvernământ „Rusia Unită” Vladimir Solovyov.

Anterior, pe 11 martie, pe baza probelor strânse în cadrul procedurilor penale, i s-a adus la cunoștință suspiciunea de apeluri publice de schimbare a frontierei de stat a Ucrainei, ceea ce a dus la consecințe grave – moartea oamenilor.

„S-a stabilit că Volodymyr Solovyov a sprijinit sistematic acțiunile criminale ale conducerii de vârf a Federației Ruse de a invada Ucraina și a cerut o schimbare a structurii sale teritoriale, inclusiv prin operațiuni militare și distrugerea infrastructurii militare și a civililor”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata