Ucraina: „Răpirea lui Ceaus este o provocare pusă la cale de serviciile secrete rusești”

Direcția generală Spionaj militar al armatei Ucrainei susține că nu are nicio legătură cu răpirea în Moldova a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.
Declarația vine la mai bine de la o săptămână după răpirea lui Ceaus și după apariția mai multor informații despre implicarea militarilor serviciului ucrainean de spionaj militar în răpire. Serviciile ucrainene susțin că răpirea lui Ceaus este o provocare pusă la cale de serviciile secrete rusești.
Amintim, Ceaus a fost răpit pe 3 aprilie, sâmbătă, în curtea unui bloc de locuit din centrul capitalei. 

Într-un comunicat de presă, cei de la SIS au declarat că monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, respingând totodată acuzațiile legate de o posibilă implicare a instituției în acțiunea de răpire.

Și ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, a venit cu o reacție, afirmând că ancheta este în plină desfășurare, iar un suspect a fost deja reținut. Voicu sugerează că răpirea lui Ceaus a fost efectuată de către cetățeni străini, veniți în Moldova anume pentru acest lucru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata