VIDEO//MAI și SIS, despre presupusa răpire a lui Ceaus. Între timp, a apărut și video cu momentul în care acesta a fost luat pe sus

După răpirea ex-judecătorului ucrainean Nikolai Ceauș, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane, care s-ar fi produs sâmbătă, pe trei aprilie, Seriviciul de Informații și Securitate, dar și Ministerul de Interne, au venit cu o reacție, după mai multe speculații apărute în presă.

Într-un comunicat de presă, cei de la SIS au declarat că monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, respingând totodată acuzațiile legate de o posibilă implicare a instituției în acțiunea de răpire.

Și ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, a venit cu o reacție, afirmând că ancheta este în plină desfășurare, iar un suspect a fost deja reținut. Voicu sugerează că răpirea lui Ceaus a fost efectuată de către cetățeni străini, veniți în Moldova anume pentru acest lucru.

„Evident că, din momentul în care se structurează din ce țară sunt membrii grupării criminale care au comis infracțiunea, noi o să cooperăm și cu direcția polițienească internațională, dar ține și de competența altor structuri, cum ar fi Serviciul de Informații și Securitate, deoarece, repet, noi avem probe video și foto că acești cetățeni deja au părăsit țara, traversând frontiera cu Ucraina”,

Iulian Balan, avocatul judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane și ar fi îngropat-o în grădină, susține că magistratul a fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, la Chișinău, de un grup înarmat de persoane. Ceauș solicitase în 2017 azil politic în Republica Moldova, însă așa nu l-a mai primit, cazul fiind în continuare pe masa magistraților.

Ex-judecătorul ucrainean era dat în căutare internațională de către autoritățile de la Kiev. În iulie, 2019, în prima vizită a Maiei Sandu, în calitate de președinte, în afara țării, adică în Ucraina, după întrevedere, președintele ucrainean anunțase că cei doi oficiali ar fi discutat despre extrădarea lui Ceauș.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata