Ucraina: Rusia a pierdut aproximativ o treime din forțele sale terestre, de la începutul războiului

Luptele continuă în estul Ucrainei, cu o intensitate deosebită în Donbass. Potrivit informațiilor militare britanice, Rusia a pierdut aproximativ o treime din forțele sale terestre de la începutul războiului. În același timp, atât Kievul, cât și Moscova au încetat să-și dezvăluie pierderile în ultimele săptămâni

În ceea ce privește ofensiva rusă din Donbass, potrivit Ministerului Britanic al Apărării, este puțin probabil să se accelereze în următoarele 30 de zile. Secretarul general al NATO consideră că Rusia nu reușește să-și atingă obiectivele.

(Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO)

„Războiul Rusiei în Ucraina nu decurge așa cum a planificat Moscova. Nu au reușit să ia Kievul. Ei se retrag din vecinătatea Harkovului. Ofensiva lor majoră în Donbass e blocată. Rusia nu își atinge obiectivele strategice”

Dacă trupele rusești întâmpină dificultăți, atunci cele ucrainene, dimpotrivă, merg înainte. Duminică, primul lor batalion a ajuns la granița cu Rusia în regiunea Harkov. La trei zile după bombardarea casei de cultură din orașul Dergachi, la nord de Harkov, rămășițele incendiului continuă să fie strânse.

Forțele ruse s-au retras din zonă, dar acum vizează rute de aprovizionare, iar în vest, atacurile rusești cu rachete au lovit încă o infrastructură militară în apropiere de Lvov.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata