Ministerul Apărării al Moldovei a oferit clarificări cu privire la recrutarea în armată

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a dat câteva lămuriri pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și familiile acestora cu privire la ordinul de înrolare pentru serviciul militar, pe care îl primesc la locul de reședință. Potrivit ministerului, ordinele de înrolare se pot trimite pe tot parcursul anului, sau mai bine zis de 3 ori pe an, iar tinerii sunt obligați să se prezinte la oficiul militar de evidență și înrolare până la sfârșitul anului când împlinesc 18 ani,.

„La finalul examenului medical militar, recruții primesc ordin de a trece prin comisia de recrutare și selecție. Acestea le sunt predate de către angajați ai birourilor de evidență și înrolare militare sau reprezentanți ai primăriei/pretorului.

După o ședință a comisiei de recrutare și admitere, tinerii care sunt supuși conscrierii în timp util pentru serviciul militar primesc ordine la data prezentării lor la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru a fi distribuite unei unități militare.

Acest lucru se precizează în mesajul Ministerului Apărării.

Autorităţile statului, instituţiile statului şi agenţii economici sunt obligaţi să dea cetăţenilor ordin să sune la biroul militar de evidenţă şi înrolare şi să asigure prezenţa acestora în ziua şi locul specificat în ordin.

Proiectul de ordin are un număr de înregistrare semnat de șeful comisariatului militar, care stabilește scopul și termenul specific pentru introducerea unui tânăr într-un post militar sau unitate administrativ-militară.

În perioada aprilie-iulie, 1.300 de tineri vor fi recrutați în Armata Națională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata