UE a aprobat al patrulea vaccin anti-Covid-19

Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat autorizarea condiționată a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson. Marele său avantaj este că e primul vaccin împotriva coronavirusului administrat într-o singură doză.

Vaccinul anti-Covid al Johnson & Johnson este al patrulea aprobat pentru adminstrare în Uniunea Europeană după cele ale Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca și este recomandat administrării persoanelor de peste 18 ani.

Statele Unite, Canada, Bahrain au aprobat la rândul lor vaccinul și Africa de Sud efectuează un studiu de evaluare continuă a acestuia.

Vaccinul a fost autorizat în SUA la începutul acestei, luni după ce Administrația pentru Medicamente și Alimente a recomandat aprobarea sa după studierea independentă a rezultatelor testelor clinice desfășurate pe aproximativ 40.000 de persoane în mai multe țări.

Eficacitatea vaccinului Johnson & Johnson a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale bolii în SUA, de 81,7% împotriva acestor forme grave în Africa de Sud și de 87,6% în Brazilia, unde tulpini locale ale coronavirusului sunt larg răspândite.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata