ULTIMA ORĂ/ Iurie Topală rămâne în arest la domiciliu pentru alte 30 de zile

La solicitarea procurorilor PCCOCS, fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM), Iurie Topală, rămâne în arest la domiciliu pentru alte 30 de zile. Potrivit PCCOCS, măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în după amiaza zilei de vineri, 24 februarie 2023.
Solicitarea procurorilor PCCOCS vine după ce aceeași instanță a satisfăcut demersul avocaților inculpatului, prin care acesta nu mai este deținut în arest preventiv, ci la domiciliu. Potrivit legii, în această fază judiciară a examinării dosarului, procurorii nu erau în drept să conteste acea încheiere judecătorească.

Fostul director al Căilor Ferate, Iurie Topală,  reținut pe 13 ianuarie 2021 de ofițerii Interpol din Belgia, a fost extrădat în Republica Moldova pe 3 noiembrie curent. Acesta este învinuit de abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat în legătură cu managementul defectuos în 2015–2019. Estimările preliminare efectuate de procurori arată că prejudiciul cauzat de managementul lui Iurie Topală constituie 250 milioane de lei.

Iurie Topală a afirmat că acuzațiile la adresa sa sunt nefondate, iar în momentul plecării sale de la CFM întreprinderea funcționa fără probleme, iar angajații își primeau salariile la timp.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata