Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Irlanda. Ce întrevederi sunt planificate

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Irlanda, în perioada 27 februarie – 1 martie curent, la invitația omologului său irlandez. Oficialul va avea o întrevedere cu Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, și cu Președintele Senatului, Jerry Buttimer.

Agenda mai include discuții cu parlamentarii din comisiile Afaceri Externe și Apărare și cu deputații din Grupul de prietenie cu țara noastră. În contextul vizitei lui Igor Grosu, Parlamentul irlandez va găzdui o expoziție a costumelor noastre populare.

La Dublin, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va fi primit de către Președintele Irlandei, Michael D. Higgins. Totodată, la Guvern, șeful legislativului va avea întâlniri cu ministrul de stat pentru Afaceri Europene, Peter Burke, și cu ministrul Cheltuielilor Publice, Elaborarea Planului Național de Dezvoltare și Reforme, Paschal Donohoe, care este și Președinte al Eurogrupului, organism informal care reunește miniștrii din statele membre din zona euro. Igor Grosu are planificată și o discuție cu reprezentanții companiei aeriene irlandeze de tip low-cost, Ryanair.

Tradițional, Președintele Parlamentului se va întâlni cu comunitatea de moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Irlanda, precum și cu oameni de afaceri originari din Republica Moldova, stabiliți în Irlanda.

Șeful legislativului va fi însoțit în vizita sa la Dublin de o delegație parlamentară formată din deputați membri ai Grupului de prietenie cu Irlanda: Radu Marian, Ion Șpac, Victor Spînu și Veaceslav Nigai.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata