Un an de la primul deces de COVID raportat în lume

Astăzi se împlinește un an de la primul deces anunţat oficial de către autorităţile chineze din cauza unui virus misterios, eveniment care a trecut neobservat la Wuhan, în timp ce China încearcă să-şi schimbe imaginea de epicentru al COVID-19.

La 11 ianuarie, 2020, China a anunţat primul deces cauzat de un virus necunoscut pe care îl înregistrase cu două zile înainte în Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori. La Wuhan, ca şi în alte zone din China, pandemia a fost în mare măsură luată sub control în primăvara trecută, iar bilanţul de decese rămânea oficial la nivelul de 4.634 de morţi la mijlocul lunii mai.

Ulterior, la două luni distanță, virusul s-a răspândit rapid, ajungând în țările din Occident, în special Italia, dar și Statele Unite, zonele cele mai afectate de pandemia de coronavirus în acest moment.

Potrivit datelor actualizate privind cazurile de COVID-19, prezentate de Universitatea Johns Hopkins, de la începutul pandemiei în lume au fost înregistrate peste 90 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care aproape două milioane s-au soldat cu deces.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata