Spania, lovită de un val puternic de frig și ninsori

Desfășurarea pistelor de pe aeroportul din Madrid, îndepărtarea zăpezii de pe străzile capitalei spaniole și a unei părți a țării: aceasta este prioritatea autorităților înainte de sosirea unei perioade rece fără precedent. Până la minus 14 grade anunță serviciile meteorologice, un val polar rece așteptat până joi, în timp ce guvernul dorește cu orice preț să evite accidentele din cauza gerului.

Rezultat: autospeciale în întreaga țară, operațiune în care au intrat soldați și voluntari, în special pentru a permite accesul la spitale.

„Locuim în cartier și toți prietenii noștri au fost de acord să vină să ne ajute. Suntem aici doar pentru a putea curăța drumul de la stația de autobuz către secția de psihiatrie a spitalului. Ideea este că se pot deplasa în siguranță, că pot merge pe pământ fără gheață și că lucrurile sunt mai ușoare”.

Au trecut 50 de ani de când Madridul și o mare parte a țării trăiseră o astfel de furtună de zăpadă. Filomena, așa se numește ea, a ucis trei persoane și a paralizat transportul. De duminică, traficul a rămas întrerupt pe mai mult de 700 de drumuri.

În ciuda acestor dificultăți, ministrul de interne a dorit să fie liniștitor cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid-19, reafirmând că 350.000 de doze noi vor fi administrate de astăzi, conform planificării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata