Un bărbat de 50 de ani, dat în căutare internațională, a fost reținut, după ce a pus în buzunar zeci de mii de euro din contul unei firme

Un bărbat de 50 de ani, din Ștefan Vodă, condamnat la 8 ani de închisoare în anul 2019 și anunțat în căutare pe canalele Interpol în anul 2020 de IP Ștefan Vodă, a fost reținut în mun. Chișinău de  ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații a IGP.  

Din datele anchetei s-a constatat că,  învinuitul  l-ar fi  convins pe un cetățean străin să investească mijloace financiare în desfășurarea activității de antreprenoriat în domeniul producerii materialelor combustibile reciclabile.

Astfel, fiind în calitate de  administrator a unui SRL, pe contul agentului economic  au  fost  transferați  zeci de mii de  euro.  

Ulterior, având același scop, sub pretextul achiziționării bunurilor pentru necesitatea SRL-ului, bărbatul  ar fi  însușit ilegal mijloace bănești restante pe contul curent al întreprinderii.

Astfel,  învinuitul ar fi  cauzat SRL-ului  o pagubă materială în proporții deosebit de mari în sumă  de 474 522 de lei.

Prin acțiunile sale, bărbatul a săvârșit o infracțiune conform  art. 191,  alin. 5, CP al R.M. (Delapidarea averii străine, adică însușirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredințate în administrarea vinovatului, săvârșită în proporții deosebit de mari.)ersoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește  cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Bărbatul  a fost predat inițiatorului căutării și plasat în Penitenciar.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata