Un bărbat de 56 de ani a murit, după ce s-a înecat într-un lac din Naslavcea

Un bărbat de 56 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din apropierea satului Naslavcea, raionul Ocnița. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 23 iulie. Potrivit datelor, bărbatul s-a înecat în timpul scăldatului, iar pentru extragerea corpului acestuia la fața locului au intervenit scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.2.

 

Salvatorii au depistat și au extras la mal corpul neînsuflețit a persoanei. Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de resort.

 

În acest context, IGSU îndeamnă repetat populația să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

 

Salvatorii avertizează că consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, îndeosebi în perioada caniculară prezintă pericol pentru viața și sănătate. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.

 

Totodată, copiii trebuie să fie monitorizați strict, în deosebi în perioada vacanței de vară și a caniculei. Maturii sunt rugați să ghideze copiii în apă în locuri special amenajate, dar și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice.

 

În situații de riscm cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de Urgență 112

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata