Un fost președinte al raionului Anenii Noi, sub lupa CNA: Ar fi trucat licitații în beneficiul unor agenți economici

Un fost președinte al raionului Anenii Noi a fost reținut, în această dimineață, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Potrivit surselor, ar fi vorba de Serghei Rapcea, care este bănuit că ar fi organizat trucarea unor licitații în interes propriu.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada 2018-2019, președintele raionului, exercitând influență asupra unor subalterni,  ar fi inițiat licitații publice pentru construcții și reparații în unele instituții publice. Urmărind un scop personal și aflându-se în conflict de interese, fostul președinte al raionului Anenii Noi ar fi favorizat un șir de companii și agenți economici, ale căror beneficiar efectiv este, fără să asigure concurența tratamentul egal și nediscriminatoriu al celorlalți participanți la licitații.

Astfel, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și sediile persoanelor implicate. În urma acestora, fostul președinte al raionului Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata