FOTO/ Evenimente speciale la USM în colaborare cu Biserica Întâmpinarea Domnului – lansare de carte și parteneriate sociale

Facultatea Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială (FPȘESAS) a USM în colaborare cu Biserica USM „Întâmpinarea Domnului” a găzduit lansarea volumului „Bună ziua, domnilor profesori”, semnat de Olimplia Slovineanu-Grosu, profesor de Limba și Literatură română. La eveniment au participat profesorii și studenții din cadrul USM, prietenii și colegii apropiați ai autoarei.

În debutul evenimentului, Decanul FPȘESAS, Vladimir Guțu a felicitat-o pe Olimpia Slovineanu-Grosu pentru efortul lăudabil de a scrie o carte despre și pentru profesori și a îndemnat pe cei care activează pe tărâmul pedagogic să continuie să fie purtători de lumină.
Prezentă la eveniment, Monica Babuc, ex-ministru al Educației, Culturii și Cercetării a apreciat ținuta lingvistică și competența profesională reflectată în volum, a evidențiat aportul profesorilor în perpetuarea valorilor culturale care ne definesc ca popor, dar și misiunea nobilă pe care o îndeplinesc aceștia.
Felicitări i-a adus autoarei și Preotul Octavian Moșin, care a remarcat dedicația pedagogică transpusă frumos în cartea – „Bună ziua, domnilor profesori!”, exprimându-și aprecierea și prețuirea față de munca depusă la scrierea cărții. Totodată, pentru Departamentul Științe ale Educației din cadrul FPȘESAS a donat un raft cu mai multe cărți care vor servi în calitate de suport informațional pentru studenți.
Olimpia Slovineanu-Grosu a menționat că gândul la volumul lansat o urmărește de mult timp și că a fost conceput ca un suport în activitatea pedagogică pentru a armoniza ideile, cunoștințele, abilitățile și talentul, cât și pentru a cuceri simpatia și admirația elevilor. Or, această carte reprezintă un omagiu adus profesorilor care au fost și sunt în inima școlii.
De asemenea, în cadrul evenimentului a fost încheiat un acord de parteneriat între Facultatea Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială şi Biserica Universității de Stat din Moldova cu Hramul ,,Întâmpinarea Domnului” care va permite organizarea în comun a taberelor de vară pentru studenți, pelerinaje, campanii sociale ș.a în anul de studii 2022-2023.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata