Un nou pavilion la spitalul improvizat de la Moldexpo

La centrul COVID-19 de la Moldexpo nu mai sunt suficiente locuri, iar autoritățile se pregătesc de activarea unui nou pavilion. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune. În același timp, potrivit premierului, urmează să fie reactivate unele spitale.

„Din păcate, a fost necesar să mai deschidem un pavilion, să-l activăm, pentru centrul de triere Covid, pentru că nu ajung deja locuri nici acolo. Activăm spitale noi. Spitalul Sfânta Treime va fi activat pentru aceste necesități. Din păcate, această problemă a intrat pentru mult timp pe agenda noastră”.

Armata Națională a început lucrările de asamblare a unui spital de triere a pacienților suspecți de COVID-19, la Moldexpo, la sfârșitul lui martie. Centrul de triaj are o capacitate de 700 de locuri, amenajat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Astfel, fiecărui pacient revine, conform normativului, șapte metri pătrați.

Inițial, patru instituții strategice, toate din capitală, au fost activate în lupta contra Covid: Spitalul Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul de boli contagioase pentru copii și Institutul Mamei și Copilului. Au urmat apoi spitale din Bălți, Comrat și Cahul, apoi numărul acestora a fost suplinit, ca urmare a numărului mare de cazuri de contaminare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata