O nouă ședință amânată în dosarul lui Ilan Șor

Ședința Curții de Apel din Cahul cu privire la cazul lui Ilan Șor a fost din nou amânată, a anunțat unul dintre avocații fostului primar de Orhei, în urma unor solicitări făcute de către aceștia. De fapt, la cererea sa, ultimele ședințe au fost amânate de mai multe ori, cauza fiind mai mereu aceeași – timp insuficient pentru studierea materialelor dosarului.

Data următoarei ședințe nu a fost încă stabilită.

Reţinut în 2015, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară exact pe 12 iunie, acum un an, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție. La 30 iulie, tot anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august, la solicitarea procurorului general interimar, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata