Un nou protest al Mișcării Pentru Popor, soldat cu rețineri și altercații

Mii de moldoveni, în frunte cu liderii Mișcării pentru Popor au desfășurat astăzi un nou protest în fața Parlamentului de la Chișinău pentru a cere autorităților achitarea facturilor pentru perioada rece a anului, provocând perturbări ale circulației transportului public.

Dis-de-dimineață, membrii Partidului ȘOR au anunțat că sute de mijloace de transport, pline cu oameni din toată țara, care au pornit la mitingul de la Parlament, ar fi fost stopate de poliție.

La Glodeni, de exemplu, oamenii au semnalat că autocarele au fost oprite în drum, iar poliția ar fi scos numerele de înmatriculare ale unităților de transport fără a avea vreun temei legal.

Între timp, mii de oameni s-au adunat în Centrul Chișinăului, în fața Parlamentului, unde au urmat mai multe altercații între protestatari și organele de drept, dar și cu un grup de bărbați care au făcut un cordon și au încercat să oprească avansarea coloanei de protestatari, în frunte cu Marina Tauber.

Și deputatul Alexandr Nesterovschi, care a anunțat că pleacă din PSRM, a protestat alături de Mișcarea pentru Popor. Acesta a afirmat că nu a primit bani pentru a se alătura lui Șor, după cum au spus foștii colegi socialiști.

Între timp, oamenii legii au anunțat că 24 de participanți la întrunire, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la inspectorat pentru identificare. De asemenea, a fost reținut un bărbat care avea la el cu un cuțit.

Pe de altă parte, reprezentanții guvernării acuză că oamenii sunt aduși organizat și remunerați pentru a protesta, lucru negat de organizatorii mitingului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata