Un nou Punct de Asistență Medicală Urgentă a fost inaugurat în raionul Anenii Noi

Un nou Punct de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) a fost inaugurat în localitatea Gura Bâcului din Anenii Noi. Până în prezent, în acest raion existau doar două puncte de asistență medicală urgentă în Mereni și Speia, care deserveau solicitările parvenite de la cetățenii din regiune, informează MOLDPRES.

Clădirea reparată a fost dotată cu mobilier nou. Cei 13 angajați vor activa într-un edificiu nou, care este conectat la încălzire, electricitate, apeduct și canalizare.

Totodată, PAMU Gura Bâcului dispune de: sală de alertă, depozit pentru păstrarea medicamentelor, săli de odihnă pentru personal, sufragerie și blocuri sanitare. De asemenea, a fost amenajată o copertină pentru staționarea autosanitarei.

Costul lucrărilor de reparație capitală a încăperilor, inclusiv de conectare la rețelele pentru încălzire, alimentare cu gaze și energie electrică, asigurare cu apă, canalizare, dar și executarea copertinei pentru ambulanță, constituie 1,91 milioane de lei (aproximativ 95,5 mii de euro). Mijloacele financiare au fost alocate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală și de Ministerul Sănătății.

Echipa de asistență medicală urgentă va deservi solicitările parvenite de la peste 11 mii de locuitori ai satelor Gura Bâcului, Varnița și Calfa din Anenii Noi.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata