Unii deputați merg mai rar în raioane. Spun că sunt prea scumpi carburanții

Deși primesc o indemnizație lunară de 6.500 de lei pentru combustibil, unii deputați spun că trebuie să cheltuiască bani din buzunarele proprii pentru călătorii, pentru că prețurile la combustibil au crescut semnificativ. Totodată, alți deputați spun că sunt suficienți bani din beneficii, în timp ce alții preferă o mașină de serviciu, transmite tv8.md.

Majoritatea deputaților intervievați de jurnaliști au spus că au renunțat la mașinile oficiale pentru că preferă să conducă singuri mașina. În consecință, aceștia primesc o indemnizație lunară de 6.500 de lei pentru combustibil. Și în timp ce unii oficiali ne-au spus că sunt destui bani pentru călătoriile de afaceri, unii s-au plâns că și-au redus călătoriile prin țară, deoarece prețurile la combustibil au crescut în ultimul timp.

Pe lângă o mașină de serviciu sau o indemnizație de transport și un salariu de 18.000 de lei, parlamentarii primesc și alte beneficii. Cei care nu au locuințe în Chișinău pot alege fie să locuiască într-o casă-hotel la parlament, fie să închirieze locuințe. Chiria medie lunară depășește 4800 de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata