Urmărirea penală a Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, va continua

Curtea de Apel Chișinău a respins constestația procurorului general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo, față de decizia Consiliului Superior al Procurorilor, prin care a fost autorizată inițierea urmăririi sale penale, se arată în hotărârea magistraților. Se întâmplă după ce, pe 12 octombrie, unul dintre avocații lui Stoianoglo a anunțat că la Curtea de Apel a mai fost depusă o cerere de contestare a deciziei CSP.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceeași zi, șeful suspendat al Procuraturii Generale a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata