Usatîi: „Avem companii care vând gaz și la 11 lei pentru un metru cub”

Politicianul Renato Usatîi afirmă că, în acest moment, mai multe companii din țară vând gaz natural mai multor agenți economici cu un tarif cuprins între 11 și 14 lei, de două ori mai mic decât cel pe care îl achită cetățenii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Dorin Recean a comentat informațiile. Șeful Guvernului dă asigurări că situația este monitorizată și că autoritățile vor interveni, în scurt timp.

(Renato Usatîi)

„Astăzi, în Moldova, peste 20 de companii au dreptul de a importa gaze naturale, ca ulterior să le vândă. Unele dintre ele sunt moarte, altele sunt foarte vii și foarte active. Nu o să vă dau lista la toate companiile, mă opresc la cele 5, care sunt foarte active. Prima este o companie privată – National Parc Energy, a doua companie – SD Energy, a treia – Natural Gaz DS, a parta – Rotalin Gaz și a cincea -Trans Auto Gaz. Ultima companie este una de stat, controlată de MoldovaGaz, nu doar controlată, MoldovaGaz este fondatorul la această companii. Toate acestea livrează mai multor agenți economici astăzi, gaze naturale, la prețul între 11 și 14 lei”.

Politicianul susține că ar fi expediat, drept experiment, scrisori în adresa unor companii care ar vinde gaze naturale la preț preferențial, atât din numele unor persoane juridice, cât și fizice, cu solicitarea de a procura gaz mai ieftin. Toate întreprinderile contactate au dat curs solicitării, spune Usatîi.

Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție. Oficialul susține că Guvernul monitorizează această situație și va interveni. O decizie în acest sens ar urma să fie luată miercuri, de Comisia pentru Situații Excepționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata