Usatîi: „Dacă din PSRM vor pleca Dodon și Țîrdea, atunci putem coaliza cu PSRM”

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, susține că este gata să coalizeze cu PSRM în viitorul Parlament, punând însă condiția ca formațiunea politică să fie părăsită de către Igor Dodon și Bogdan Țîrdea, scrie Cotidianul.md.

Prezent în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8, Renato Usatîi a declarat că deține sondaje care arată că doar PAS, BECS și formațiunea sa politică acced în viitorul Parlament, cu șanse „pentru un al 4-lea partid”. El, totodată, s-a arătat convins că PAS nu va obține majoritate de unul singur.

În aceste condiții, Usatîi susține că ar fi de acord cu o coaliție largă, care să cuprindă PAS, BECS și partidul său, dar pune o singură condiție, mai ales în circumstanțele în care, susține el, „rușii îl vor elimina de la conducerea PSRM pe Dodon, după alegeri”.

„Varianta ideală, dacă în Parlament vor fi doar aceste 3 formațiuni (PAS, PSRM-PCRM și Usatîi), ideal ar fi ca fiecare să-și ia câteva ministere și să ne apucăm de lucru. În cazul în care doar aceste formațiuni vor accede, la guvernare trebuie să participe toate. Dacă din PSRM vor pleca Dodon și Țîrdea, acolo vor rămâne oameni adecvați, cu care putem munci împreună”, a declarat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai spus că, imediat după alegeri, PCRM își va crea propria fracțiune parlamentară.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata