Va fi o dublă indexare a pensiilor pe 1 aprilie, anul viitor, afirmă ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari

Va fi o dublă indexare a pensiilor pe 1 aprilie, afirmă ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, care a vorbit despre indexarea pensiilor, începând de anul viitor. Potrivit acestuia, va fi racordată valoarea pensiei cu inflaţia pentru a menţine puterea de cumpărare și, respectiv, va fi o creştere procentuală, iar deasupra acestei creşteri va fi şi o majorare în sumă fixă pentru toţi pensionarii, într-o sumă fixă egală, calculată în baza creşterii economice.

(Marcel Spătari, ministrul Muncii și Protecției Sociale)

„Va fi resimţită această indexare, mai ales, că am avut inflaţie destul de mare în anul acesta. Cu siguranţă, eu anticipez, va fi o creştere mai semnificativă decât creşterea care a fost în octombrie şi chiar mai semnificativă decât cele două creşteri combinate din 2021. Este un lucru bun, pentru că acordăm o creştere mai semnificativă o dată pe an şi atunci, pe toată durata anului, pensionarii vor primi o pensie mărită decât să o creştem de două ori câte puţin.”

Oficialul a mai precizat că pentru anul viitor este prevăzută o creştere a fondului de pensii cu 18 la sută.

(Marcel Spătari, ministrul Muncii și Protecției Sociale)

„În acest an, în 2021, fondul de pensii este de 16, 9 miliarde de lei. Deci, de la 16,9 miliarde la 19,9 miliarde, cu trei miliarde mai mult ceea ce înseamnă creştere de 18 la sută, creşte fondul de pensii pentru anul viitor. Şi dacă e să ne întoarcem – în 2020 – creşterea fondului de pensii a fost doar de 6 la sută”.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a dat asigurări că circa 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare vor primi minim două mii lei, iar cele cu stagiu de muncă incomplet vor primi un adaos de 398 lei.

De la 1 octombrie sunt indexate toate pensiile cu 3,8%, așa cum fusese prevăzut încă la începutul acestui an.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata