Vântul puternic a provocat mai multe pagube pe întreg teritoriul țării

Natura dezlănțuită a provocat în ultimele 24 de ore mai multe pagube pe întreg teritoriul țării, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit sursei citate, salvatorii au interveni în lichidarea mai multor situații de risc, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci și au smuls acoperișurile de pe mai multe blocuri și case de locuit atât din Chișinău, cât și din raioanele Moldovei. Din nefericire pentru mai mulți șoferi, plăcile de tablă desprinse, precum și crengile rupte ale pomilor au avariat și câteva automobile.

Totodată, copacii doborâți au căzut și peste firele electrice, întrerupând lumina, precum și în mijlocul drumurilor, blocând circulația rutieră.

De asemenea, și postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza rafalelor de vânt și a valurilor puternice, care au perturbat circulația pe râul Nistru.

Angajații IGSU monitorizează situația în țară, provocată de condițiile meteo nefavorabile, fiind gata să intervină în orice moment pentru a oferi ajutor moldovenilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata