Vasile Bolea a fost exclus din concursul pentru ocuparea funcției de magistrat la Curtea Constituțională pentru că n-ar fi întrunut condițiile necesare

Vasile Bolea a fost exclus din concursul pentru ocuparea funcției de magistrat la Curtea Constituțională pentru că n-ar fi întrinut condițiile necesare. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, care organizează astăzi selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea lui Vasile Bolea, candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale, de a amâna concursul la care participă și acesta pe motiv că este candidat la alegerile parlamentare. CSM va continua astăzi examinarea dosarelor candidaților înscriși în cursa pentru funcția de magistrat la Curtea Constituțională.

16 persoane și-au depus dosarele la concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, anunțat de Consiliul Superior al Magistraturii. Printre pretendenți este și deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, președinte al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, scrie radiochisinau.md.

Și-a depus dosarul la concurs și actualul membru al CSM Ion Crețu, care este și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. La fel, și-a depus dosarul și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, dar și magistratul Gheorghe Balan de la aceeași instanță.

Printre pretendenții la funcția de judecător la Curtea Constituțională se numără Alexandru Arseni, conferențiar universitar, USM, Oleg Potîrniche, specialist coordonator la Agenția Servicii Publice, precum și avocații Mihai Corj, Ion Păduraru, Angela Istrate, Procopie Zaharia și notarul Victoria Iftodi.

Pe lista persoanelor care și-au depus dosarele la CSM se numără Maria Strulea, șefa Direcției cercetare și analiză la Curtea Constituțională; Teodor Cârnaț, profesor universitar, Facultatea de Drept, USM; Andrei Negru, profesor la Facultatea de Drept, USM, Lilia Mărgineanu, decan la Facultatea de Drept, ULIM și Vasile Sturza, despre care nu se precizează nimic.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata