Venezuela: Salariu de un dolar pe lună

Mai puțin de un dolar pe lună. Acesta este salariul minim pe care îl primesc milioane de venezueleni. Cifrele sunt îngrozitoare. În urmă cu treisprezece luni, a ajuns la fund, ajungând la doar doi dolari. Acum, salariul minim în Venezuela este de 400.000 de bolivari, adică 0,92 dolari sau 0,78 euro.

Pandemia a înrăutățit situația. Moneda locală s-a devalorizat cu 83% față de dolar. Inflația să se situeze la tocmai 1.000 de% în primele opt luni ale anului.

Se estimează că aproximativ patru milioane de pensionari și cel puțin patru milioane de lucrători primesc salariul minim, care, în multe cazuri, sunt singurul mijloc de trai pentru familiile lor. Un kilogram de orez costă un salariu minim

Cu 0,92 dolari, un venezuelean poate cumpăra un kilogram de porumb sau făină de orez. Doar pentru a mânca, o familie de cinci persoane necesită aproximativ 300 de salarii minime, deoarece coșul de cumpărături este în jur de 300 de dolari.

Venezuelenii, înecați din ce în ce mai mult de sancțiunile SUA și în mijlocul unei pandemii, se confruntă, de asemenea, cu un număr mai mare de șomaj, deficit de benzină și reduceri de gaze, electricitate, apă potabilă și conectare la internet.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata