Veronica Dragalin despre reținerea lui Vladimir Andronachi: Ucraina l-a declarat persoană indezirabilă și l-a expulzat din țară

Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, a fost reținut de către Poliția din Moldova după ce a fost declarat indezirabil pe teritoriul Ucrainei și a fost expulzat. Despre aceasta a anunțat Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acesteia, Andronachi ar fi ieșit din țară pe 5 iulie 2021, iar pe 21 septembrie 2021 a fost obținut mandat de arest în lipsa acestuia.

„Presupunem că aceasta s-a întâmplat din două motive: Este cunoscut faptul că Andronache este asociat cu Vladimir Plahotniuc, care de săptămâna trecută se află sun sancțiunile SUA. Și având în vedere starea de război, Ucraina are o anumită politică față de persoanele străine care se află pe teritoriul țării. Inspectoratul General al Poliției l-au arestat pe Andronachi la intrarea în Republica Moldova”, a relatat Dragalin.

La rândul său, procurorul Octavian Iachimovschi a menționat că Andronachi va fi pus oficial sub acuzare pe dosarul „Frauda Bancară” și „Metalferos” și va sta în arest cel puțin pentru 30 de zile.

Amintim că, fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, a fost reținut miercuri dimineață, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Criva- Mamalîga.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata