Ion Terguță lansează săgeți către Dumitru Alaiba: Centrala de la Cuciurgan este proprietatea R. Moldova și nu a trecut printr-un proces de privatizare

Membrul fondator al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Ion Terguță, a venit cu o replică către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, după ce ultimul a scris că miercuri, „nu cumpărăm deloc electricitate din Transnistria de la MGRES”, a cărui proprietar ar fi INTER RAO din Rusia, unde acționar e și Gazprom. 

La rândul său, Terguță a ținut să-i reamintească deputatului PAS că Centrala de la Cuciurgan ar fi proprietatea Republicii Moldova și nu a trecut printr-un proces de privatizare.

„Buna dimineata, dl Alaiba, în această frumoasă zi de toamnă! Țin să vă reamintesc, deși ar fi corect să vă atenționez, pentru că înțeleg că nu știți – CENTRALA TERMOELECTRICĂ DE LA CUCIURGAN ESTE PROPRIETATEA REPUBLCII MOLDOVA ȘI NU A TRECUT PRINTR-UN PROCES DE PRIVATIZARE.”, a scris Terguță pe Facebook.

În același timp, Terguță accentuează că INTER RAO ar fi fost avertizată în trecut de guvernele Republicii Moldova că nu ar recunoaște procesul de privatizare.

„Vă rog să rețineți, că există similtudini mari între modul în care Rusia acționează în cazul sistemului energetic ucrainean și cel moldovenesc, sigura diferența este că în cazul nostru nu s-a tras cu rachete când ne-a fost furată această centrală electrică. Este incalificiabil pentru o persoana cu asenea responsalități să facă asemenea afirmații. Noi așteptăm să reîntoarceți această proprietate în posesia statului. Cu propaganda se descurcă alții. Spor la muncă.”, a conchis Ion Terguță.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata