VICTORIE pentru Radu Albot! Tenismenul moldovean a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon

Cel mai bun tenismen moldovean, Radu Albot, s-a calificat pe tabloul principal la Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon după ce astăzi l-a învins pe brazilianul Felipe Meligeni Alves. Moldoveanul a câștigat în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-2, 7-6, după un meci care a durat 2 ore și 42 de minute.

Ieri, tenismenul moldovean a trecut cu emoții în penultimul act de un jucător aflat în afara topului 500 mondial. Meciul a fost oprit de câteva ori din cauza ploii.

AMB: 12:13-12:18

Vremea instabilă a dat mari bătăi de cap tenismenilor. Prima întrerupere a avut loc în primul set, la scorul de 5 la 2 în favoarea britanicului Johannus Monday. Pauza a fost de câteva minute, după care jucătorii au revenit. Monday și-a adjudecat primul set cu 6 la 3.

A urmat o nouă pauză din cauza ploii. Dupa reluarea partidei, Radu Albot si-a revenit. Moldoveanul a avut emoții îm al doilea set, dar s-a impus la tie-break. În decisiv, conaționalul nostru a dominat și a pus punct meciului după doua ore și opt minute.

Vedeta meciului a fost însă altcineva – fiica lui Radu Albot, care a ieșit direct pe teren pentru a-și susține tatăl.

Tenismenul moldovean a mai evoluat de șase ori în faza finala a turneului de Mare Slem, cel mai bun rezultat fiind calificarea în turul al treilea. Daca va învinge, Albot se va alege cu aproape 65 de mii de euro.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata