VIDEO/ Au investit sute de mii de lei în apartamente noi, dar au rămas şi fără bani, şi fără case

Au investit sute de mii de lei în apartamente noi, dar au rămas şi fără bani, şi fără case. Este situaţia incredibilă în care s-au pomenit zeci de oameni care au plătit pentru locuințele lor, după ce au fost trași pe sfoară, cu ajutorul organelor de resort din țară, de către compania S.R.L. Elat Neocons. Culmea, dar spune un grup de avocați, oamenii au ajuns în această situație, în primul rând, pentru că instanța de judecată a ajuns să nu recunoască ca probă bonul de plată.

(Alexandru Marginean, avocat)

„Suntem în situația unde prevederile Codului Fiscal și toate instrucțiunile Serviciului Fiscal pentru modul de lucru sau operare cu mașina de casă și control își pierde orice valoare. Noi suntem în situația unei incertitudini absolute, unde persoana fizică, achitând numerar nu mai are nicio apărare legală pentru a-și dovedi că el a efectuat plata.”

În context, avocații spun că vor continua lupta, urmând să se adreseze la Curtea Supremă de Justiție.

( Alexandru Grosu, avocat)

„Ne vom adresa către Curtea Supremă de Justiție pentru a face lumină în cazurile respective, dar este regretabil faptul că în cazul în care nici Curtea Supremă nu va face lumină în cazul dat, prejudiciile cauzate clienților noștri, eu sunt sigur, vor fi dispuse încasate prin hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omolului.”

Totuși, în cazul în care clienții lor vor câștiga la CEDO, aceștia își vor recupera banii din bugetul de stat, dar nu din cel al S.R.L. Elat Neocons, respectiv compania n-ar urma să sufere nicio pierdere, mai atenționează avocații.

(Alexandru Grosu, avocat)

„Îndemn președintele Parlamentului, îndemn președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe doamna Gavrilița să ia atitudine de situația creată în sfera construcțiilor imobiliare, să identificăm soluții pentru a depăși astfel de situații. ”

Deocamdată, cei de la S.R.L. Elat Neocons nu au venit cu nicio reacție la învinuirile care le-au fost aduse de către grupul de avocați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata