VIDEO// Câțiva agricultori au protestat în fața Președinției. Aceștia au pus câteva lăzi cu fructe pe scările de la intrarea în instituție

Un protest a fost organizat joi în fața Președinției. Mai mulți agricultori au manifestat acuzând autoritățile că au acordat bani insuficienți pentru a acoperi pagubele provocate de condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă, potrivit TV8.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesajele: „Un litru de motorină cu cinci le mai scump, încotro?”, „Stop Sandu” și au scandat: „Deschideți piața rusească”, „Rușine”, „Agricultorii tot sunt oameni buni și au nevoie de ajutor”, „Bani pentru alegeri da, dar pentru agricultori nu”, „Moldova – țară agrară”.

Mai mult, aceștia au adus și niște lăzi cu fructe pe scările din curtea Președinției.

Agricultorii acuză șefa statului că nu a intervenit pentru ajuta fermierii să depășească criza provocată de condițiile meteo nefavorabile. Ieri, în cadrul unei post de televiziune, Maia Sandu a spus că este la curent despre acest protest și că în spatele manifestației stau socialiștii.

Astăzi, Ministrul Agriculturii a solicitat Guvernului alocarea din fondul de rezervă a 246 de milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor din agricultură, cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Pe 28 iunie, a cincea tranșă de motorină, care va completa cantitatea totală livrată de Guvernul României de șase mii de tone, destinată sprijinului agricultorilor a ajuns în Republica Moldova, potrivit Agenției Rezerve Materiale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata