VIDEO/ Ceban: „Închiderea centrului de la Moldexpo este un atac raider al Guvernului”

Închiderea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, care a fost anunțată de către Ala Nemerenco de la tribuna Parlamentului, poate și trebuie să fie catalogată drept un atac raider din partea Ministerului Sănătății. Așa a fost catalogată decizia autorităților centrale de către Ion Ceban, care, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că Nemerenco, pur și simplu, nu este în stare să gestioneze această pandemie.

 (Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Cu toată sinceritatea consider și calific închiderea Centrului COVID ca o acțiune de atac raider din partea Ministerului Sănătății și a Guvernului asupra sănătății oamenilor. Este cea mai proastă manageră de până acum a Ministerului Sănătății. Rog parlamentarii și Guvernul să-i pună întrebări acestei ministre despre ce acțiuni concrete a realizat în afara de-ai face de rușine pe colegii săi”.

Printre motivele principale care au dus la luarea acestei decizii sunt expozițiile care nu se mai organizează la Moldexpo, deși suntem în plină pandemie, a mai explicat Ceban.

 (Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Ne-au tot transmis scrisori de la Ministerul Economiei, Guvern și Moldexpo că oamenii au nevoie de acest Centru, deoarece sunt în pierderi financiare și nu pot organiza expoziții. Expoziții în an pandemic?!”

În context, edilul Capitalei, care a dat de înțeles că transparența din cadrul Ministerului Sănătății nu este nici pe departe una credibilă, i-a cerut Alei Nemerenco să-și dea demisia.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Această rușine nu trebuie să fie în Ministerul Sănătății. Asemenea situații au fost în regiune și miniștrii de resort și-au prezentat demisiile de rigoare. Nu poți, nu chinui”.

Potrivit datelor prezentate de Ion Ceban, în perioada de activitate, prin Centrul Covid-19 de la Moldexpo au trecut peste 40.000 de suspecți la coronavirus, peste 15.000 au fost testați pozitiv, iar circa 4.000 de oameni au primit tratament staționar.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata