VIDEO// Chironda, „în război” cu Ceban. Viceprimarul și-a luat avocat și s-a adresat Președinției

Ceea ce părea un conflict s-a transformat într-un adevărat război. Viceprimarul Victor Chironda a ieșit cu o conferință de presă vineri, 18 iunie, însoțit de avocata sa Oxana Eșanu, împreună cu care întocmește cererile necesare pentru a se apăra în contextul anchetei de serviciu deschise pe numele său la Primăria Chișinău. A prezentat informații suspecte despre data actului de constatare, aici apărând un nume nou în acest scandal – Ina Babin – șefa Direcției resurse umane. A mai arătat un pachet de documente de pe care este tăiată semănătura șefei Direcției arhitectură și urbanistică, Svetlana Dogotaru. Victor Chironda se adresează Procuraturii și face apel în același timp la președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la prim-ministrul interimar și la ministrul interimar al Economiei, scrie realitatea.md.

„La 17 iunie a fost instituită o comisie care anchetează lipsa clientului meu de la serviciu. Odată cu această dispoziție, clientul meu a recepționat și o notă informativă de la doamna Ina Babin, care de altfel este șefa Direcției resurse umane, la care dumneaei a anexat un act de constatare a acestei comisii. Actul este datat cu data de 31 mai 2021. Deci, ei abia au fost constituiți, dar la 31 mai deja constataseră ceva. Suntem în prezența unor falsuri, fictivități. De aceea, în acest sens, am sesizat Procuratura pentru a investiga. Mai mult, Ina Babin a recepționat de la clientul meu certificatul concediului medical care atesta că acest concediu anual de odihnă urma să fie transferat pentru o altă dată. Sunt și martori, și discuții telefonice. Doamna intenționat nu i-a comunicat că această cerere nu a fost înregistrată. Când clientul meu a revenit la serviciu, dumnealui nu i s-a comunicat așa-zisul act din 31 mai, ci doar în momentul în care a insistat pe o întrevedere cu primarul. Am solicitat anchetă pe doamna Ina Babin și să fie trase la răspundere și cele trei persoane care s-au semnat pe actul de constatare și care nici nu s-au prezentat în birou pentru a constata lipsa sau prezența acestuia”, a explicat avocata Oxana Eșanu.

Potrivit acesteia, are loc o ilegalitate gravă cu scopul de a-l hărțui pe clientul său, fiind sesizat și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata