VIDEO/Contrabanda de țigări cu participarea unui deputat PAS: Bolea cere o anchetă și o explicație

Vicepreședintele Comisiei parlamentare permanente Numiri și Imunități, deputatul BCS Vasile Bolea solicită SIS, Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră să facă lumină în cazul contrabandei cu țigări la frontiera moldo-română cu participarea Deputatul PAS Oleg Kanatsui.

 

Bolia a subliniat că, în ciuda faptului că incidentul este discutat pe larg de întreaga societate, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a răspuns încă la această problemă.

 

„Ar trebui investigat cazul contrabandei cu țigări de către un deputat care a folosit și pașaportul diplomatic. Majoritatea cetățenilor așteaptă demisia acestui ales. Vrem să vedem reacția președinției, a PAS, a Procuraturii, a poliției de frontieră, a jurnaliștilor de investigație, a spus Bolea.

Socialistul a adăugat că, potrivit informațiilor oficiale, deputatul partidului Acțiune și Solidaritate deține mai multe microbuze care transportă colete de cetățeni moldoveni către UE. Săptămâna trecută, Canațui , conducând unul dintre vehicule, ar fi trecut granița cu pașaport diplomatic de-a lungul „coridorului verde” fără niciun control din partea moldovenească. Iar grănicerii români au dezvăluit chiar contrabanda cu țigări”

 

„Avem multe întrebări legate de activitățile autorităților de reglementare din Republica Moldova. De ce i s-a permis microbuzului cu țigările de contrabandă să circule de-a lungul „coridorului verde”? Și acești oameni au promis că vor lupta împotriva corupției? Vedem că nu și-au dat seama de propriile declarații”, a mai spus Bolea.

Deputatul PAS, Oleg Canațui, explică situația cu țigările de la vama românească: ”Pe data de 09.09.2021 mă deplasam la volanul automobilului propriu, împreună cu alte 6 persoane cunoscute. După ce am traversat frontiera R.M., am procurat de la magazinul „Duty Free”, în mod legal, 2 blocuri de țigări, o sticlă de vin și o cutie de ciocolate. Costul țigărilor este de aproximativ 480 lei. Nu am ascuns faptul procurării acestor țigări, iar lucrătorii vamali din România mi-au comunicat că nu pot trece frontiera cu aceste țigări. ACCENTUEZ CĂ EU le-am abandonat benevol, în prezența autorităților vamale române, în acest sens fiind întocmit un act de abandonare în vamă a acestor țigări”, a scris Canațui pe rețelele sociale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata