VIDEO// Despre palma primită de Macron, președintele Franței

Aceste înregistrări video, care au fost distribuite pe rețelele sociale, au șocat Franța. Președintele Emmanuel Macron a primit o palmă direct în față. Incidentul a avut loc în timpul vizitei șefului statului la departamentul Drome din sud-estul țării. Macron s-a apropiat de mulțimea de locuitori și a început să comunice cu ei. A luat de mână pe unul dintre cei prezenți.

În acel moment, bărbatul a scandat un strigăt de luptă regalist și l-a lovit cu pumnul pe președinte în față. Paznicii au răspuns prompt. În legătură cu incidentul, două persoane au fost reținute.

La o reuniune a camerei inferioare a parlamentului care s-a deschis la scurt timp după incident, prim-ministrul francez Jean-Castex a spus: „Democrația este dezbatere, dialog, ciocnire de opinii și exprimarea diferențelor în mod legal. Dar în niciun caz nu poate fi violență, agresiune verbală și agresiunea mai fizică.

Președintele francez a mers la Drome pentru a exprima în special sprijinul reprezentanților hotelurilor și restaurantelor. Sunt planificate alte vizite mai târziu în această lună și în iulie. Atacul asupra lui Macron a fost condamnat de Marine Le Pen, liderul partidului de dreapta „Mișcarea Populară”, și de Jean-Luc Melanchon, șeful mișcării de stânga.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata