VIDEO//Dosarul cărnii „împuțite” și al certificatelor sanitare eliberate contra mită: Încă un medic veterinar a fost reținut

Un alt medic-veterinar din cadrul Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău a fost reţinut, în această dimineaţă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Acesta este cercetat penal în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare. Bărbatul are statut de bănuit pentru acte de corupţie şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

În urma cercetărilor, s-a constatat că unii şefi ai Direcţiei, în complicitate cu un grup de medici-veterinari, ar fi pus pe rol o schemă de estorcare de bunuri şi bani de la agenţii economici, care desfăşurau activitate de comercializare a produselor alimentare  în raza Chișinăului, pentru a le perfecta autorizaţiile necesare contra taxă, bineînțeles.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte 3 persoane puse sub învinuire (arestate la domiciliu).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata