VIDEO/ Duma de Stat a Rusiei a ratificat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina

Duma de Stat a Rusiei a ratificat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina, informează agenția de presă rusă RIA Novosti.

Documentele au fost semnate la Moscova la 30 septembrie. Printre altele, acordurile internaționale se referă la stabilirea granițelor noilor entități. Granițele auto-proclamatelor republici și ale regiunilor vor fi determinate de granițele teritoriului care existau în ziua anexării lor la Federația Rusă.

De asemenea, tratatele prevăd că așa-zisele republici și cele două regiuni vor fi formate din ziua anexării lor în Rusia și că își vor păstra denumirile actuale. Șefii acestora vor primi statutul de guvernatori. Șefii interimari ai subiecților vor fi numiți de președintele rus în termen de 10 zile de la admiterea subiecților. Guvernele regionale vor fi formate de guvernatorii-administratori „în conformitate și cu legislația Federației Ruse”.

Duminică, președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat proiectele de legi constituționale federale privind anexarea teritoriilor la Rusia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata