VIDEO//Frig și zăpadă în nordul Europeii. Francezii au schiat în Paris

Iarna a revenit în forță în mai bine de jumătate din Europa. Britanicii au înregistrat temperaturi record, cele mai scăzute din 1995. În Scoția termometrele au arătat minus 23 de grade Celsius, iar în Anglia oamenii au tremurat cum n-au mai făcut-o de multe ierni încoace. Până și la Moscova e cu 8 până la 10 grade mai frig decât în mod normal pentru această perioadă. Dar nu toți europenii disperă. Unii schiază în centrul Parisului.

Cu toate acestea, peisajul hibernal nu a speriat pe toată lumea. Unii au profitat chiar de el pentru curse cu sănii trase de câini. Totodată, nici parizienii nu s-au speriat iar unii dintre ei s-au apucat de schi pe pantele de pe Montmartre.

În Moscova este aceeași situație, sunt minus 26 de grade Celsius și viscol cu rafale de 15-18 metri pe secundă, astfel încât și elicopterele Kremlinului au avut dificultăți la aterizare. Potrivit presei internaționale, astfel de elicoptere sunt folosite de obicei de președintele Vladimir Putin când călătorește între Kremlin și reședința sa din afara Moscovei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata