VIDEO/Gheorghe Cavcaliuc a revenit noaptea trecută la Chișinău, după ce ieri dimineață a fost reținut pe aeroportul din Moscova. Politicianul a fost întâmpinat cu flori

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a revenit noaptea trecută la Chișinău, după ce ieri dimineață a fost reținut pe aeroportul din Moscova. Potrivit ministerului de Externe, Cavcaliuc ar fi avut interdicția de intrare în Federația Rusă.

„În sfârșit sunt în avion. Merg spre Chișinău, după 16 ore în care am fost deținut în diferite izolatoare ale Poliției de Frontieră și fără niciun suport de la Ministerul de Externe și de la Ambasada RM la Moscova, cu ajutorul Domnului zburăm spre casă. Mulțumesc tuturor care m-au susținut și și-au făcut griji pentru mine”, a anunțat Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, liderul PACE și încă doi membri au încălcat premeditat regulile de intrare în Rusia. „Unul din cei trei cetățeni moldoveni, cunoscând  că dispune de o interdicție de intrare în Federația Rusă, în mod deliberat a mers la Moscova. Respectiv, toate circumstanțele deplasării indică asupra unei provocări puse la punct și realizate premeditat de către reprezentanții unui partid politic, fapt despre care vor fi informate în modul stabilit de lege autoritățile competente din Republica Moldova, inclusiv autoritatea electorală”, se arată în comunicatul MAEIE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata