VIDEO// „Hoții la pușcărie!”, au strigat tinerii PAS în fața penitenciarului 13

Organizația de tineret PAS Youth a organizat astăzi un flashmob în fața Penitenciarului Nr. 13 din municipiul Chișinău. Tinerii susțin că vor să rămână în țară, să nu fie intimidați de fărădelegi și corupție, iar hoții să ajungă la pușcărie și statul să nu mai fie prejudiciat de incompetența celor care activează fără valori și condamnă oameni simpli.

În cadrul flashmob-ului tinerii au enumerat un șir de persoane care stau în libertate, însă care, în opinia lor, ar trebui să fie condamnați. Printre aceștia: Vladimir Voronin, Igor Dodon, Rodica Berdilo, Vladislav Clima, Ion Druță, Mihai Poalelungi, Marina Tauber, Ilan Șor, Veaceslav Platon și alții.

„Justiția trebuie reformată, ca hoții să stea la pușcărie și tinerii să poată reveni acasă”, a declarat Președintele PAS Youth.

Prezent la flashmob, Sergiu Litvinenco, deputat PAS, a declarat: „O țară în care dezmățul este în față, o țară în care cei care fură nu sunt pedepsiți, dimportivă unii din ei sunt promovați, evident că lucrurile așa nu pot continua. O țară în care nu există dreptate și justiție, o țară în care corupții fac legea nu poate să asigure un nivel de trai adecvat pentru cetățeni. Dar cetățenii R.Moldova merită un nivel de viață mai bun. (…) Societatea așteaptă ca hoții să ajungă în acest loc (n.r. Penitenciarul 13)”. 

Totodată, Litvinenco a readus aminte despre faptul că PAS are în programul său electoral trei legi pentru justiție și dreptate, pe care le va iniția și le va vota după alegerile din 11 iulie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata