VIDEO//Ilan Șor cere ajutorul Maiei Sandu pentru „recuperarea banilor furați”

Ilan Șor, principalul figurant în dosarul privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, s-a plâns în cadrul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că autoritățile de la Chișinău nu s-au interesat de propunerea sa, de a întoarce prejudiciile, făcând în același timp un apel către președinta Maia Sandu.

Șor acuză că „interesul autorităților pentru recuperarea banilor sustrași din frauda bancară este egal cu zero”.

„Am ajuns la această concluzie, întrucât a trecut o săptămână de când am propus soluția de recuperare a miliardului furat și nicio autoritate nu a reacționat în vreun fel. Reamintesc faptul că am expediat scrisori oficiale în acest sens Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor. Am spus-o și acum o săptămână, o spun și astăzi că soluția de recuperare a banilor este următoarea: acționarii băncilor lichidate în anul 2015 sunt gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, întorc statului prejudiciul care i-a fost cauzat, după care acționarii își recuperează sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar moldovenesc”, a declarat Șor.

În context, el a făcut un „apel la președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, să includă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul recuperării banilor din frauda bancară și să fie pusă în discuție propunerea acționarilor băncilor”.

„Chiar astăzi vom trimite o scrisoare în adresa Președinției. Vom aștepta cu nerăbdare răspunsul”, a mai menționat Șor.

El nu a precizat totuși dacă este dispus să întoarcă cele 13,5 miliarde de lei acordate de BNM drept garanții de stat sau este vorba despre o altă sumă și nici de unde va identifica aceste mijloace financiare.

Sursa: Sinteza.org

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata