VIDEO/ În Ucraina, până și militanții LGBT se înrolează în armată

Această înregistrare, difuzată de Ministerul rus al Apărării, arată exerciții militare rusești în ianuarie. Locația lor nu a fost specificată, dar acumularea masivă a puterii militare de către Moscova la granița cu Ucraina stârnește temeri de un război iminent.

Rusia a negat în repetate rânduri planurile de a invada o țară vecină. Dar mulți din Ucraina se pregătesc pentru ce e mai rău. Inclusiv Viktor, fondatorul asociației „Armata ucraineană LGBT pentru drepturi egale”. El s-a alăturat luptei împotriva separatiștilor pro-ruși din Donbass, în 2014.

(Viktor)

„Am fost paramedic în prima linie. Am fost lansator de grenade și paramedic în același timp, din cauza lipsei de personal. Am acordat primul ajutor pe câmpul de luptă, oameni mi-au murit pe mâini. Și aceștia nu erau străini pentru mine. Erau prietenii mei”.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat că războiul ar putea fi încă evitat, dacă aliații occidentali vor continua să-i susțină țara.

(Dimitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe)

„Amenințările prezentate de Rusia sunt de natură globală și, prin urmare, contramăsurile trebuie să fie globale. Repetăm ​​constant partenerilor noștri că ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina privește nu numai securitatea statului nostru, ci întreaga zonă euro-atlantică”.

Pe lângă eforturile diplomatice pe scară largă ale țărilor occidentale pentru a dezamorsa criza, SUA și o serie de aliați ai săi NATO sporesc, de asemenea, asistența militară pentru Kiev. Săptămâna trecută, un avion cu destinația Ucraina a fost încărcat cu containere cu muniție, arme și alte echipamente, iar președintele american Joe Biden a anunțat desfășurarea unui mic contingent în Europa de Est în viitorul apropiat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata