VIDEO/ Ion Ceban propune semnarea unui Pact la Chișinău, similar celui de la Snagov: Integrarea europeană trebuie să fie o idee națională

În vederea consolidării tuturor forțelor politice pro-europene și într-un final atingerea obiectivului comun – Republica Moldova să devină țară membră a Uniunii Europene până în 2030, Ion Ceban propune semnarea Pactului de la Chișinău, similar celui de la Snagov.

Astfel, în cadrul unei ieșiri la presă, președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a declarat că un astfel de obiectiv poate fi atins doar prin unificarea tuturor forțelor naționale.

„Întregul potențial politic, social și științific al Republicii Moldova trebuie consolidat pentru atingerea scopului principal – unirea în jurul ideii și strategiei de transformare a Republicii Moldova din țară candidat în țară membru, plenipotențiar în Uniunea Europeană”, a spus Ion Ceban.

În scurt timp, documentul Pactului, care face parte din programul politic al MAN-ului, va fi trimis spre examinare tuturor partidelor, ambasadelor și altor organizații, a mai spus Ion Ceban.

„Pactul de la Chișinău, repet, similar celui de la Snagov, îl vom transmite spre consultări tuturor factorilor de decizie, partidelor, societății civile, misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău. Scopul de bază este de a uni toate eforturile societății, toate categoriile din societate, toți cetățenii, având același obiectiv comun – integrarea europeană, care, repet, trebuie să fie o idee națională”, a mai menționat Ceban.

În context, liderul MAN mai propune ca Pactul de la Chișinău să fie adoptat la Adunarea Națională „Moldova Europeană” ce va avea loc în data de 21 mai, deoarece pentru astfel de inițiative contează atât abordarea, cât și rezultatele.

Pactul de la Snagov este un document semnat la 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării țării vecine la Uniunea Europeană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata