VIDEO//Jurnaliștii sportivi se pregătesc de primul turneu din 2021, care va avea loc în Egipt

Start sezonului competițional 2021 pentru echipa Asociației Presei Sportive din Moldova, care, săptămâna viitoare, va participa, alături de alte șase țări, la Turneul Internaţional de fotbal printre jurnalişti, care va fi găzduit de Egipt.

Pentru APSM, participarea la competiția de pe continentul african este o nouă premieră, respectiv o nouă provocare, una care însă îi motivează și mai mult pe cronicarii noștri să revină acasă cu un nou trofeu, a declarat Eduard Ciobanu, președintele Asociației.

„Suntem bucuroși și, totodată, suntem mândri că datorită echipei de fotbal reușim să promovăm imaginea republicii Moldova, reușim să îmbunătățim rezultatele noastre pe arena internațională și, de ce nu, chiar am reușit de multe ori ca imnul Republicii Moldova să fie auzit în multe țări. Truneul din Egipt este o nouă provocare pentru noi. În premieră vom pleca în această țară și sperăm ca această deplasare să fie una reușită.”

Ce ține de deplasarea echipei APSM în Egipt, aceasta este posibilă datorită implicării directe a Federației Moldovenești de Fotbal și a sponsorilor Loteria Națională, Invitro Diagnosicts, Sebo, Geosport și Apriori Wine, a mai precizat Eduard Ciobanu.

„Sincer, îmi doresc foarte mult să predomine în echipă spiritual de bunăvoință, buna dispoziție și să într-un final să venim cu un trofeu acasă. Deplasarea în Egipt, la cea de-a opta ediție a Turneului Internațional Media, a fost posibilă datorită eforturilor și partenerilor noștri, în primul rând mă refer la Federația Moldovenească de Fotbal, care în ultimii ani acordă o atenție deosebită promovării fotbalului în rândurile jurnaliștilor sportivi.”

Naționala Moldovei va fi reprezentată de jurnaliştii Oleg Istrati, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuștei, Alexandru Rusu, Ion Anuşca, Andrei Lupu, Sergiu Carauş, Maxim Tataru, Cristian Jardan și Eduard Ciobanu.

Reamintim că de-a lungul vremii, echipa APSM și-a adjudecat mai multe trofee internaționale, cele mai importante fiind Campionatul Țărilor Est-Europene și Balcanice, organizat de Macedonia, sau Turneul Internaţional printre jurnalişti desfășurat la Druskininkai, Lituania.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata