VIDEO/ Klaus Iohannis: Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor

Vremurile sunt foarte tulburi, iar în ciuda tuturor amenințărilor din exterior la adresa sa, Moldova nu este singură. România va continua să îi fie alături, oferindu-i tot sprijinul necesar. Or, relațiile dintre cele două state sunt cu totul speciale, cu fiecare zi tot mai solide. Declarația îi aparține președintelui României, Klaus Iohannis și a fost făcută după discuțiile pe care le-a avut astăzi, la Cotroceni, cu omologul său moldovean, Maia Sandu.

„Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă. Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către UE a celor care doresc destabilizarea Republicii Moldova și subminarea ordinii constituționale și a statului de drept”, a spus Președintele României.

Totodată, Klaus Iohannis a ținut să reitereze și condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare.

„Amenințările din exterior la ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova, asupra cărora ați atras în mod public atenția, sunt deosebit de îngrijorătoare. Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare. România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei, care iată se intensifică la împlinirea unui an de război”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Sprijinul pe care îl primim din partea României ne dă și mai mult curaj ca să reușim să trecem cu bine peste aceste vremuri complicate pentru toată lumea. România a fost, este și va fi alături de Moldova, iar noi toți îi suntem profund recunoscători, a declarat Maia Sandu.

„Republica Moldova rămâne în picioare, demnă, hotărâtă în drumul său spre Uniunea Europeană, datorită fermității și solidarității oamenilor și ajutorului din partea prietenilor. În această perioadă complicată, România ne este alături, sincer și dezinteresat. În timp ce unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează. În numele cetățenilor noștri, vă mulțumesc mult, domnule Iohannis”, a mai menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a întreprins astăzi o vizită de lucru în România, la invitația omologului său român. Din delegația de la Chișinău a mai făcut parte și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, iar pe agendă au fost prevăzute întrevederi și cu alți oficiali români.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata