VIDEO//La o săptămână după cutremurul care a devastat sud-vestul Haiti, zeci de mii de locuitori sunt încă fără adăpost

La o săptămână după cutremurul care a devastat sud-vestul Haiti, zeci de mii de locuitori sunt încă fără adăpost. Mulți dintre ei se luptă zilnic pentru a găsi apă și hrană, deoarece convoiurile umanitare abia încep să distribuie produse alimentare de bază, adesea în cantități insuficiente și în cea mai mare confuzie.

Sâmbăta trecută au fost necesare doar câteva secunde, în fața cutremurului cu magnitudinea 7,2, ca zeci de mii de locuitori, unii dintre cei mai vulnerabili ai țării, să piardă tot ce dețineau.

Pe stradă, s-au străduit zilnic să găsească apă și hrană, în timp ce convoaiele umanitare încep să distribuie produse alimentare de bază, dar în cantități adesea insuficiente.

Lupte și jafuri

Distribuțiile informale de ajutor umanitar au avut loc vineri în Les Cayes, cel de-al treilea oraș ca mărime din Haiti, în mare parte distrus de cutremur, provocând deseori lupte în mulțime.

Conduse de persoane fără cunoștințe logistice, donațiile au fost distribuite la poalele camioanelor, sacii de orez aruncați către mulțime fără ca beneficiarii să fi fost identificați anterior ca fiind într-o situație vulnerabilă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata