VIDEO//Mesajele primilor doi medici din Moldova vaccinați împotriva Covid-19: „Am așteptat vaccinul”

Astăzi a demarat campania de vaccinare anti-COVID-19. Primele persoane care au fost imunizate sunt lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga”. Administrarea dozelor a fost posibilă datorită lotului de vaccinuri donat de România.

AMB: 04:09-04:20

Autoritățile din sănătate au informat că, în primul rând, vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID, ulterior – ceilalți angajați din sistemul sanitar.

Alexandru Botezatu, șef al Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, este prima persoană din Moldova care a fost imunizată.

„Sunt gânduri optimiste, sunt gânduri bune, sunt gânduri pline de speranță. Mă simt foarte bine. Au trecut aceste 15 minute recomandate de specialiști. Senzația este destul de bună. Cu acest gând, cu aceste speranțe, mergem mai departe”

Iana Cotorcea, șefa de secție din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, a menționat că anterior a fost infectată cu COVID-19 și s-a tratat la domiciliu, având forma medie.

„Mă simt foarte bine. Mă simt fericită că, în sfârșit, vaccinurile au ajuns în Republica Moldova și demult am așteptat să fim vaccinați. Desigur, noi știm că oricare reacție adversă poate fi de la orice vaccin, neavând importanță de tipul vaccinului pe care-l facem”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai informat că vaccinul se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, în două doze, la un interval de opt săptămâni. Pot apărea reacții adverse cum ar fi febră sau durere în locul unde a fost injectat vaccinul.

Amintim că, săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au recepționat un lot de 21 600 de doze de vaccin produs de Astra/Zeneca oferit gratuit de România.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata