La sfârșitul lui martie, UE va prezenta „pașaportul” care să confirme vaccinarea împotriva Covid-19

Până la sfârșitul lunii martie, Comisia Europeană va prezenta un proiect de „pașaport verde” electronic – un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului.

Unele țări și anumite regiuni au introdus deja astfel de documente în mod privat. Autoritățile UE au acordat o atenție deosebită discuției pe această temă la summitul de săptămâna trecută. Potrivit șefului Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, documentul va fi disponibil în formă electronică – pentru a exclude falsurile – și va include informații despre vaccinări, teste pentru coronavirus sau anticorpi în caz de boală.

Introducerea unor astfel de certificate, care ar fi acceptată în toate țările UE, este văzută ca un factor important care va ajuta la simplificarea și organizarea perioadei de vacanță de vară.

În același timp, adversarii „pașapoartelor verzi” se tem de discriminare, care poate fi supusă persoanelor care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să obțină un astfel de document – mai ales având în vedere că, în mai multe țări europene, ratele de vaccinare sunt încă serios în întârziere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata