VIDEO// Mii de greci au protestat împotriva vaccinării obligatorii

Aproximativ 5.000 de manifestanți au protestat în Grecia împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor din căminele pentru bătrâni. Cele mai mari proteste au avut loc la Atena, unde au participat circa 3.000 de manifestanți. Protestele au început chiar în ajunul zilei în care urmează să se supună votului un decret pentru vaccinarea obligatorie a personalului din căminele pentru bătrâni, dar și a îngrijitorilor la domiciliu.

Mulți dintre manifestanți aveau în mâini cruci ortodoxe și steaguri elene. Aceștia scandau ‘Nu vaccinării obligatorii’ şi ‘Libertate. Pentru a dispersa mulțimea violentă a intervenit și poliția, care la rândul ei a folosit tunuri de apă, dar și gaze lacrimogene.

Anunțul despre legea care urmează a fi votată pentru a obliga îngrijitorii să se vaccineze, a fost realizat săptămâna trecută de premierul Greciei.

Astfel, potrivit acestei legi, îngrijitorii vor fi obligați să se vaccineze până la data de 1 septembrie, iar personalul din cămine – până la data de 16 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata